Artritis is een ontstekingsziekte, dus is het belangrijk om ontstekingen in uw lichaam te voorkomen. Dieet is een belangrijk onderdeel van een artritisbehandeling. Het eten van voeding die ontstekingen voorkomt, de botten en spieren versterkt, en energie doet toenemen kan helpen om de levenskwaliteit voor patiënten met artritis te verhogen.

DE BESTE VOEDING VOOR ARTRITIS

  • Fruit en groenten – Fruit en groenten bevatten veel vitaminen en mineralen, die nodig zijn om ons lichaam goed te doen functioneren, maar ook enzymen en antioxidanten die weefselherstel en spierkracht verbeteren. Het regelmatig gebruik van de nutriënten in fruit en groenten (bij voorkeur rauw) zal snel resultaten opleveren. Het eten van groenten en fruit stimuleert ook vetverbranding, want deze voedingsmiddelen hebben weinig calorieën. Hierdoor kunt u wat gewicht verliezen, wat voordelig is voor artritis patiënten.
  • Voeding rijk in omega 3 zuren moeten ook aan uw menu worden toegevoegd, want omega 3 zuren hebben ontsteking werende effecten en versterken ook het cardiovasculaire systeem. Omega 3 kan terug worden gevonden in vis zoals zalm en sardines, maar ook in lijnzaak, eieren, avocado, en walnoten.
  • Volkoren glutenvrije ontbijtgranen – Voeding zoals bruine rijst, quinoa en haver zijn onze vrienden. Zij bevatten eiwitten, vezels, ijzer, mangaan, fosfor, magnesium en veel andere stoffen die ontstekingen helpen bestrijden en de nodige energie aan uw lichaam leveren.

Kruid uw artritis

Veel mensen zien peper, tuberoos, chilipeper en gember als normale kruiden. Hoewel, deze kruiden kunnen functioneren als uw persoonlijk leger wanneer het neerkomt op het bestrijden van ontstekingen en pijn.

Curcumine, één van de belangrijkste ingrediënten van kurkuma, heeft een ontsteking werend effect en veel studies hebben aangetoond dat kurkuma één van de belangrijkste ingrediënten is in het voorkomen en het behandelen van artritis. Kurkuma is ook voordelig voor het immuunsysteem en kan pijn verminderen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als een pijnstiller in de oosterse geneeskunde.

Gember in combinatie met kurkuma werkt als een ontsteking werend middel. Het is aanbevolen om verse gember te gebruiken in plaats van poeder, want verse gember bevat meer actieve ingrediënten die ontstekingen kunnen voorkomen.