Het lijkt misschien alsof niets in uw leven hetzelfde is geweest sinds u de diagnose van artritis kreeg. Het is moeilijk om te aanvaarden dat u soms de dingen niet kunt doen die u eerder wel kon doen, of deze acties duren heel wat langer dan vroeger. Dit zijn de dingen waarover veel artritis patiënten klagen en die vaak tot depressie leiden. Jammer genoeg kunnen negatieve gedachten erger worden door artritis. Studies hebben aangetoond dat negatieve gedachten de pijnprikkels versterken. In plaats van het glas altijd als halfleeg te zien en te denken dat uw gewrichten toch snel zullen beginnen pijn doen, zelfs al doen ze op dat moment geen pijn, kies ervoor om positief te denken en maak uw leven makkelijker.

ALLEDAAGSE ACTIVITEITEN MET ARTRITIS

U moet niet stoppen met dingen te doen die u leuk vindt, of beginnen met dingen te doen die u moet doen omdat u last hebt van artritis. Neem contact op met uw doctor als u voor uw diagnose genoot van een adrenaline sport of een andere zwaardere activiteit. Er is zeker een alternatieve manier waarmee u nog steeds van deze dingen kunt genieten.

Doe huishoudelijk werk wanneer u zich goed voelt en wanneer u denkt genoeg energie te hebben. Doe zware stofzuigers en emmers weg, maar ook schoonmaakborstels waarmee u moet knielen tijdens het schoonmaken. Koop in de plaats een lichte stofzuiger die geen extra stress op uw gewrichten plaatst. U kunt ook nadenken over een steamer, waarmee u de vloeren, vensters, oven, badkamer en andere oppervlakken kunt desinfecteren. Wanneer u apparaten aankoopt die goed werken met uw aandoening, zal u snel merken dat schoonmaken niet onmogelijk is voor mensen met artritis.

Hou gewrichten die pijn doen warm

Wanneer u artritis heeft, dan heeft u vaak pijn in de gewrichten. U hoeft niet elke keer pijnstillers te gebruiken wanneer u gewrichten pijn doen, want u kunt gemakkelijk gewoon worden aan deze medicatie waardoor u niet hetzelfde effect krijgt wanneer u het nodig hebt. Plaats een warm kompres op uw gewricht. Het is ook beter om het pijnlijke gewricht eerst te masseren met een speciale crème die menthol bevat of een ander ingrediënt met bewezen verdovende eigenschappen. De warmte van het kompres zal de crème beter doen werken. Hou het kompres op het gewricht voor 15-30 minuten en u zal de pijn voelen afnemen.

Artritis houdt van een goede nacht slaap

Pijnlijke gewrichten maken het soms moeilijk om in slaap te vallen. Hier is wat advies voor een rustige nacht, waardoor u genoeg energie heeft voor uw dagelijkse activiteiten:

  • Een warm bad voor het slapengaan ontspant de spieren en verminderd het stijf gevoel in uw gewrichten.
  • Probeer elke avond op hetzelfde tijdstip te gaan slapen. Een goede routine is heel belangrijk voor uw slaapkwaliteit.
  • Voor het slapengaan, eet niets, drink geen thee of koffie, en rook niet. Cafeïne, theïne en nicotine zullen u langer wakker houden.
  • Investeer in een goede matras en een kussen die goed bij uw lichaam past. Het is mogelijk dat u verschillende kussens moet proberen tot u er één vindt die uw nek en schouders ontspant in plaats van stijf maakt.
  • Regelmatige lichaamsbeweging zal u zeker helpen om lang en probleemloos te slapen. Hoewel, het is aangeraden om niet te sporten 3 uur voor het slapengaan.