De voortgang van artritis kan vertraagd worden wanneer u de juiste levensstijl leidt. Het slechte nieuws is dat alcohol en tabak de voortgang van artritis kunnen versnellen. Om de ontstekingen in het lichaam te voorkomen, zou het beter zijn om te stoppen met roken of met het drinken van alcoholische drankjes.

ROKEN EN ARTRITIS

Het is algemeen aanvaard dat roken een negatieve invloed heeft op het cardiovasculair systeem en de longen. Toch wordt er niet veel gezegd over de invloed van roken op de rest van uw lichaam, inclusief uw gewrichten. Na vijf jaar roken, begint nicotine elke cel in uw lichaam te beïnvloeden. Het beschadigd niet alleen het oppervlak van de organen, maar ook de binnenkant. Behandelingen voor gewrichten worden negatief beïnvloed omdat nicotine ook een invloed heeft op de cellen van het bindweefsel. De gewrichten van niet-rokers herstellen zich makkelijker en de behandeling is sneller dan voor rokers. De cellen in het bindweefsel van niet-rokers zijn ook gezonder en herstellen zich makkelijker. Het is moelijker om de cellen te herstellen en te doen groeien voor rokers, omdat deze cellen beschadigd zijn. Jammer genoeg betekent dit dat zelfs wanneer u uw artritis behandeling op tijd bent gestart, het misschien niet genoeg zal zijn om de effecten van roken op uw gewrichten ongedaan te maken. De gewrichten van rokers krijgen minder bloed omdat de bloedcirculatie in rokers minder is. Omdat nieuw weefsel in rokers trager ontwikkelt, worden de gewrichten zwakker en de botten poreuzer. Veel studies hebben aangetoond dat de spieren ook verzwakken door een langdurige nicotineverslaving. Al deze feiten maken gewrichten meer onderhevig aan kwetsuren. Het beste advies dat iemand u kan geven, vooral als u last heeft van artritis, is om te stoppen met roken.

ALCOHOL EN ARTRITIS

Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat matige alcoholconsumptie het risico op reumatoïde artritis verminderd. Hoewel, als u al last hebt van artritis, dan is het drinken van alcohol niet aangeraden. De pijnstillers die vaak genomen worden door artritis patiënten mogen ook niet gebruikt worden met alcohol. Een combinatie van deze medicaties en alcohol kan leiden tot maagbloedingen en de ontwikkeling van maagzweren.

Het is ook bekend dat alcohol een sterk diureticum is, dit betekent dat alcoholconsumptie u vaker doet plassen waardoor uw lichaam meer water verliest. Gewrichten hebben water nodig om normaal te functioneren, en het is daarom belangrijk dat we genoeg water in ons lichaam hebben. Dit is ook een andere reden waarom u geen alcohol mag drinken wanneer u last hebt van artritis.

BESTE DRANKJES VOOR ARTRITIS

Omdat u alleen matig gebruik kunt maken van alcohol of helemaal niet, hier zijn enkele drankjes waarvan uw lichaam zal houden.

  • Vers gemaakt tomaten, appelsienen, wortel en ananassap zit boordevol vitamine C, een krachtig antioxidant die uw weefsels beschermt en ook sterke ontsteking werende eigenschappen heeft.
  • Thee, vooral groene thee, bevatten veel polyfenolen die ook een ontsteking werend effect hebben.
  • Smoothies zijn recent heel populair geworden, vooral omdat veel mensen een gezond dieet in hun alledaagse leven werken. Dit drankje is vooral voordelig voor artritis patiënten. Wanneer u uw drankje maakt door fruit in de blender te plaatsen, in plaats van deze te persen, geeft u uw lichaam meer vezels. Vezels helpen bij het ontstoppen van de bloedvaten, die de bloedtoevoer rond de gewrichten zal versnellen. Fruit en groenten bevatten veel mineralen en vitaminen die gezond voor u zijn en ontsteking voorkomen. Als u een theelepel Turmeric poeder aan uw smoothie toevoegt, krijg u een drankje die uw lichaam zal appreciëren.
  • En uiteindelijk, de koningin van alle drankjes – water. Genoeg water drinken stelt uw lichaam in staat om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Wanneer u water voor een maaltijd drinkt, zal u gewicht verliezen, wat aanbevolen is wanneer u last hebt van artritis.