Artritis is een aandoening die een groot deel van de bevolking treft, dus het is niet verwonderlijk dat veel onderzoek voor atritis behandelingen werd uitgevoerd. Veel van deze onderzoeken zochten naar de stoffen en planten die kunnen helpen bij het voorkomen van gewrichtsafbraak en tegelijkertijd het versterken van het bindweefsel.

CHONDROITINE SULFAAT EN GLUCOSAMINE SULFAAT

Veel artritisbehandelingen zijn gericht op het verminderen van symptomen en pijnpreventie. Er zijn heel weinig producten op de markt die het resultaat (pijnvermindering) en de oorzaak (het stimuleren van nieuw kraakbeen) tegelijkertijd aanpakken.

De combinatie van glucosamine sulfaat en chondroitine sulfaat hebben een sterk effect op de vernieuwing van het kraakbeen en de tibia. Deze twee stoffen spelen een belangrijke rol in kraakbeen metabolisatie en helpen beschadigd kraakbeen om nuttige stoffen te absorberen die nodig zijn voor katabolische en anabolische balansen.

Jörg Jerosch Effects of Glucosamine and Chondroitin Sulfate on Cartilage Metabolism in OA: Outlook on Other Nutrient Partners Especially Omega-3 Fatty Acids. Int J Rheumatol. 2011; 2011: 969012.

Tat SK1, Pelletier JP, Vergés J et al Chondroitin and glucosamine sulfate in combination decrease the pro-resorptive properties of human osteoarthritis subchondral bone osteoblasts: a basic science study. Arthritis Res Ther. 2007;9(6): R117.

KURKUMA – CURCUMINE

Curcumine zorgt voor de activatie van neutrofielen in reumatoide artritis. Curcumine bleek ook heel effectief in het voorkomen van collagenase – een enzyme dat de afbraak van collageen veroorzaakt, het belangrijkste bouwmateriaal voor kraakbeen.

Curcumine kan artrose symptomen elimineren. Het neutraliseert de effecten van sterke ontstekingsveroorzakers zoals prostaglandines.

Fatemeh Aghaei Borashan1, Mino Ilkhanipoor1 , Mohammad Hashemi1 and Farah Farrokh Investigation the Effects of Curcumin on Serum Hepatic Enzymes Activity in a Rheumatoid Arthritis Model

J. K. Jackson, T. Higo, W. L. Hunter and H. M. Burt The antioxidants curcumin and quercetin inhibit inflammatory processes associated with arthritis. Inflammation Research
April 2006, Volume 55, Issue 4, pp 168–175